Bed and Breakfast Vlaamse eigenaar Zuid Frankrijk


Bed and Breakfast Vlaamse eigenaar Zuid Frankrijk

Wilt u logeren in een Bed and Breakfast Nederlandse eigenaar in de Zuid Frankrijk? Terre de Lumière is gelegen in Entrecasteaux in de Groene Provence. Vier comfortabele gastenkamers staan tot uw beschikking! Voorzien van alle luxe is het hier goed toeven! Het mild zoutwaterbad is verwarmd en alle kamers geven een prachtig uitzicht op de Franse heuvels.

In de directe omgeving van het dorp bevinden zich verschillende wijnchateausen.  Vanaf ons terrein is er uitzicht op het “Chateau Du Grand Jas” en de wijnvelden daaromheen. Hun wijnen hebben wij opgenomen als een van onze huiswijnen.

Binnen een straal van enkele kilometers treft u verschillende dorpjes aan, die allemaal hun eigen bezienswaardigheden hebben.

Bijvoorbeeld Cotignac, een kunstenaarsdorp met een dorpsplein dat is omzoomd door statige oude platanen. Aan het plein bevinden zich diverse restaurants in verschillende prijsklassen.

Zo ook Salernes, bekend om zijn Provençaalse tegelwerk. Elke zondag, zomer en winter is er een uitgebreide streekmarkt te bezoeken.

Vlakbij Salernes ligt Villecroze, waar grotten te bezichtigen zijn en je vindt daar ook het piepkleine dorp Sillans la Cascade, waar het riviertje de Bresque zich in een imposante waterval meters naar beneden stort.

En niet te vergeten Le Thoronet, waar een Cisterciënzer abdij, die stamt uit de 12e eeuw te bezichtigen is en waar ook, net als in het kasteel van Entrecasteaux, regelmatig concerten worden gegeven.

In een iets wijdere omtrek vinden we het stadje Lorgues, bedrijvig en authentiek, met zijn vestingkerk die stamt uit de 16e eeuw.

Spectaculair is een bezoek aan Les Gorges du Verdon. Per auto, of wandelend, het blijft een ervaring. Prachtige vergezichten, grote hoogten en diepe dalen, waardoor de rivier de Verdon zich een weg baant. Het Lac de Sainte Croix, het grootste stuwmeer in de Verdon is pakweg zo’n 30 km bij ons vandaan.

In zuidelijke richting is de Cote d’Azur binnen handbereik. Via een bochtige bergroute door het Massif des Maures bereik je in 50 autominuten Saint Tropez. Onderweg passeer je de schilderachtige dorpjes La Garde Freinet en Grimaud. Echt iets voor de zondagmiddag in het voor- of najaar.

Verder zijn aan de Côte d’Azur, de steden Nice, Antibes en Cannes goed te bereiken, evenals  Marseille en Toulon. Vanuit de kust is het mogelijk de eilanden Ile de  Por-querolles, Port Cros en Ile de Levant aan te doen. De Camarque is in een ruim uur te bereiken. In onze beleving mag een bezoek aan Aix en Provence, het “Parijs van het Zuiden”, niet gemist worden.

 

bed and breakfast nederlandse eigenaar Zuid Frankrijk

Etappe sportive

Vanuit Entrecasteaux zijn meerdere wandeltochten uitgezet. Je stapt de deur van ons huis uit en de wandeling begint. De omgeving is heuvelachtig en ook bij uitstek een fietsgebied voor de sportieve fietser. In de buitenlucht zijn altijd de geuren van de Provence op te snuiven. Het ruikt er naar rozemarijn en thijm en begin oktober, als alles in het teken staat van de druivenoogst is de hele omgeving doortrokken van de geur van geperste druiven.

In Entrecasteaux en de omliggende dorpen zijn ook tennisbanen en in een straal van enkele kilometers zijn er mogelijkheden voor paardrijden, forelvissen, en kanovaren op de rivier de Argens.

In de Gorges du Verdon zijn er mogelijkheden voor allerlei vormen van wildwater- en klimsport.

Golfers kunnen hun hart ophalen, in de Var zijn 12 golfbanen aangelegd. De dichtst-bijzijnde 18 holes golfbaan “Golf de Barbaroux” is bij Brignoles, op 15 km afstand.

En natuurlijk hoeft er niets, je kunt ook heerlijk luieren op het terras en alleen maar genieten van de rust en het uitzicht.