Dutch Design

29-01-2015 Mindmap

Dutch Design bij B&B Terre de Lumière

In 2015 hebben we alle gastenkamers verbouwd. Dutch design was het thema. Op bijgaande mindmap en moodboard kunt u onze ideeën bekijken. Vervolgens kunt u de werkzaamheden zien van onze tegelzetter, onze tuinman, onze mensen van Kees Verhouden Meubelen, enz.

We hebben de kamers de Franse namen van de houtsoorten waarmee we in Nederland werken; olijf, noten, eiken en wengé. De inrichting wordt comfortabel, luxe, modern en strak. We hebben gebruik gemaakt van duurzame materialen. De kasten en tafels komen uit onze eigen meubelmakerij en dragen het label CASE. Dit vullen we aan met klassiekers Dutch Design en Cobra Art.

Dutch Design

De verbouwing van de badkamers

Op de volgende foto wordt Chambre d’Olive onder handen genomen. De blauwe tegels maken ruimte voor zwart met wit. Ook Chambre de Chêne wordt  in deze kleurstelling uitgevoerd.

Chambre de Noix was een blauwe badkamer. De onderstaande foto is de nieuwe versie!

Chambre de Wengé had rode tegels. Dit is ook vervangen door grote tegels in een rustige kleurstelling.

Meubels met het label CASE

Begin 2015 werden ook de eerste meubels met het label CASE (onze huiscollectie op maat uit eigen meubelmakerij) geplaatst in de kamers.

Chambre d’Olive
Een TV dressoir in hoogglans lakwerk met een blad van olijfhout en de badkamer met olijfhout. In de badkamer is deze houtsoort ook verwerkt.

Case in Frankrijk

Chambre de Noix
Een TV dressoir in hoogglans lakwerk met een blad van notenhout. En de achterwand voor het bed vervaardigd van notenhout.

Chambre de Chêne
De bed achterwand voor Chambre de Chêne. Hoogglans lakwerk met eikenhout in een grijze kleur. De kast met bureau op maat en de badkamer waarin het grijze eikenhout ook is verwerkt.

Chambre de Wengé
Een bureau op maat met een romp van Wengé en hoogglans lakwerk en de achterwand voor het bed.

De badkamers zijn opnieuw betegeld, dus de deuren van de kamers moesten ingekort worden…

Restanques

Ons terrein is een oude olijfgaard bestaande uit restanques. Dit is de lokale naam voor terrassen die uit karakteristieke muren van gestapelde stenen bestaan. Nadat de oorspronkelijke vegetatie was verwijderd, bouwde men muurtjes van ongeveer 2 meter hoog. Op de min of meer vlak liggende terrassen werd een grote verscheidenheid aan agrarische cultures aangetroffen: olijf- en amandelbomen, graanverbouw, wijnverbouw, enz. Restanques zijn al eeuwen oud en zeer typerend voor de Provence.

In de jaren 50 zijn door strenge vorst veel olijfbomen bevroren in de Provence. Veel olijfgaarden zijn daarna niet meer onderhouden en dennenbomen en zomer-eiken konden hun jarenlang hun gang gaan. Dit had tot gevolg dat de wortels van deze grote bomen de restanques hebben vernield.

De restanques zijn door vakmensen hersteld. De muren werden in originele staat teruggebracht zodat we gezellige zitjes konden creëren op de terrassen die daardoor ontstonden.

De stenen die daarvoor gebruikt worden zijn de authentieke en lagen dus al op het terrein. Deze werden zorgvuldig uitgezocht, gekapt en gestapeld.

Na enkele weken werken werden de contouren van het terras duidelijk zichtbaar…

/

Terrassen

De terrassen zijn opnieuw ingericht, de borders opnieuw aangeplant en de bloempotten van Atelier Vierkant en ligbedden van Royal Botania  zijn geplaatst
Julien, de tuinman, is hier druk mee in de weer geweest.

Vorige Volgende