Grappig aan Nederlanders

23-12-2017 bitterballen

Dingen die Fransen grappig vinden aan Nederlanders

Nog een fronsende wenkbrauw of een verbaasde blik kunnen scheppen deze zomer? Want voor ons is het heel normaal maar deze dingen vinden Fransen grappig, opvallend of zelfs een tikkeltje vreemd van Nederlanders.

1. Dat Nederlanders zo énorm groot zijn. (jaja, nu weten we het wel..)

2. Dat Nederlanders niet van vlees houden. Waarom bestellen ze het anders doorbakken?

3. Dat Nederlanders zelfs op een fiets stappen als het regent, gekleed in… wat is dat voor een pak??

4. Dat Nederlanders al een hele kaasplank VOOR het diner kunnen opeten. Gewoon bij de borrel, in plaats van na het hoofdgerecht. De kaas op het brood “smeren” alsof het een boterham met pindakaas is, is ook “inapproprié”.

5. Dat Nederlanders al binnen 2 uur na de lunch durven zwemmen in zee – levensgevaarlijk toch? *

Grappig aan Nederlanders

6. Dat Nederlanders zich niet laten afremmen als ze een taal niet perfect spreken (terwijl een Fransman dan liever zijn mond dichthoudt).

7. Dat Nederlanders de hele dag door koffie drinken. (Een ‘bakkie’ om 11 uur…? Wat een vreemde tijd!) Erger nog… een cappuccino na het diner…..!

8. Dat Nederlandse vrouwen à l’ancienne’ willen bevallen (=’op de oermanier’, zonder ruggenprik en ook nog eens thuis) en dat de Nederlanders verder ook bijna geen medicijnen slikken, echte Bataven!

9. Dat Nederlanders zo goed kunnen skiën terwijl ze helemaal geen bergen hebben.

10. Dat Nederlanders verjaardagskalenders hebben en dat die bijna altijd op de wc hangen.

11. Dat een Nederlander kan vragen wat iemand voor zijn eigen verjaardag wil hebben (een cadeau moet toch een verrassing zijn?).

12. Dat Nederlanders weinig alcohol drinken bij de lunch maar dat ze dat ‘s avonds vanaf 17 uur weer ruimschoots inhalen.

13. Dat Nederlanders zich nergens voor schamen, want ze hebben geen luiken en houden van nudistencampings.

14. Dat Nederlanders ook vrolijk ‘bonjour’ zeggen als ze ergens weggaan in Frankrijk (i.p.v. au revoir of bonne journée).

15. Dat Nederlanders alles zo ver van te voren plannen en zelfs voor privé-afspraken plechtig een agenda trekken.

16. Dat Nederlanders genoeg hebben aan 3 boterhammen voor de lunch maar dat hun aperitief geserveerd wordt met een halve maaltijd (borrelnoten, worst en bitterballen).

* Volgens veel Fransen (en Italianen) is zwemmen binnen 2-3 uur na de lunch le-vens-gevaarlijk omdat je dan nog aan het verteren bent, wat al veel energie kost. Alleen, als die lunch uit een broodje bestaat (zie puntje 16) en geen mediterrane driegangen lunch met wijn, dan valt dat natuurlijk wel mee.

Bron: Frankrijk.nl

Vorige Volgende