Logeren en vakantie in de Provence

24-01-2017 Eenden in het lavendelveld

Een paar weken geleden werden wij benaderd door medewerkers van “Office de Tourisme Provence Verte” met de vraag of ze een interview mochten afnemen. Ze willen graag de verschillen tussen het logeren bij de B&B’s in de groene Provence in kaart brengen. De hamvraag was de volgende:

Wat maakt Terre de Lumière nu zo uniek?

Design B&B

Terre de Lumière heeft 4 luxe gastenkamers met airco, ingericht met designklassiekers en een comfortabel zitje. Slapen doet u Scandinavisch (bed van 210 x 180) met heerlijk verkoelend bedlinnen van percal katoen. Iedere kamer heeft een eigen terras met parasol en een eigen ingang wat veel privacy biedt.

Eigen pantry en eigen koelkast
Iedere kamer heeft een ingerichte pantry met een koelkast die naar believen gevuld mag worden. Bijvoorbeeld met wijn van de plaatselijke wijnchateaus, of producten die u in de supermarkt of op een gezellige markt heeft gekocht. In de pantry kan een lunch of kleine maaltijd bereid worden, er kan niet gekookt worden, er is wel een magnetron aanwezig.

Adults only
Terre de Lumière is alleen voor volwassen. De locatie is gebouwd op een steile helling en daardoor niet geschikt voor kinderen onder de 18 jaar: adults only.

Verwarmd zoutwaterbad
In tegenstelling tot sommige andere B&B’s is het zwembad verwarmd en een zoutwaterbad. Dit is een weldaad voor huid en haar. Het terras rondom het zwembad is voorzien van luxe verstelbare ligbedden (Alura Lounger van Royal Botania) met parasols.

uitzicht vanaf Chambre d'Olive

Uitzicht
Het uitzicht vanaf de terrassen is 180 graden over het Massif des Maures en het Massif de Sainte-Baume. Dit uitzicht is zowel inspirerend als rustgevend.

Ontbijt en Diner
Wij verzorgen iedere ochtend een uitgebreid ontbijt met dagverse producten uit de regio. Eenmaal per week verzorgen wij een Table d’Hôtes (4 gangen) waar uiteraard op vrijwillige basis aan deelgenomen (minimaal 6 deelnemers) kan worden.

Restaurants op loopafstand
De bakker, slager, kruidenier, terrassen en uitstekende restaurants zijn op 15 minuten loopafstand te bereiken vanaf Terre de Lumière. Wel zo veilig als je tijdens het diner een paar wijntjes hebt gedronken…

Gunstig gelegen voor uitstapjes
Door de gunstige ligging tussen de Verdon en de Côte d’Azur is het maken van uitstapjes zeer goed te doen. Binnen 50 autominuten staat u op de stranden van de Côte d’Azur. Opzoeken van druktes en rust kunnen zo prima afgewisseld worden.

Logeren en vakantie in de Provence

Verkenning per fiets
We hebben 2 uitstekende nieuwe fietsen te leen waarmee u de omgeving kunt verkennen.

Petanque baan
Franser dan Frans…Terre de Lumière beschikt over een ruime petanque baan.

Geen vaste wissel dag
We werken niet met een vaste aankomst- en vertrekdag. Bij ons kunt u op alle dagen van de week aankomen en vertrekken. Het minimale verblijf is 5 dagen.

Afgesloten parkeerterrein
Wij beschikken over een eigen afgesloten parkeerterrein met een elektrische poort met code voor auto’s en motoren. Voor fietsen hebben we een garage.

Geen booking.com
Wij staan niet vermeld op booking.com. Hoewel dit uiteraard wel goed zou zijn voor een optimale bezetting van de kamers hebben we hier niet voor gekozen. Wij leggen vooral de focus op gasten uit Nederland en België. We willen een gezelschap creëren dat bij elkaar past, het gezellig met elkaar heeft en waar vriendschappen uit ontstaan. Met wereldwijde gasten middels booking.com kunnen we niet garanderen dat de klik tussen de gasten er altijd is.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorige Volgende