Luxe B&B Zuid Frankrijk


Luxe B&B Zuid Frankrijk

Bent u op zoek naar een luxe B&B Zuid Frankrijk voor volwassenen? Tussen de Côte d’Azur en de Gorges du Verdon ligt Bed and Breakfast Terre de Lumière met 4 luxe gastenkamers. Terre de Lumière is gesitueerd op een zuidhelling in het dorpje Entrecasteaux. Het biedt een schitterend uitzicht van 180 graden wat blijft inspireren… Onze 4 luxe gastenkamers bieden uitzicht op bossen en de wijngaarden van de Côtes de Provence. In de verte zijn de contouren van Massif des Maures en het Massif de la Sainte-Baume zichtbaar.

Entrecasteaux – village sur la Bresque

Entrecasteaux gelegen aan het riviertje de Bresque, telt 860 inwoners. We hebben mogen constateren dat het dorp “leeft”, ook buiten het zomerseizoen.

Centraal in het dorp staat een groot, imposant kasteel, dat op dit moment in fasen wordt gerenoveerd. Het kasteel is te bezichtigen en er worden regelmatig concerten gegeven. Er is in de zomer jaarlijks een kamermuziekfestival, dat in de wijde omtrek bekendheid heeft.

Aan de voorzijde van het kasteel ligt een goed onderhouden Franse tuin, compleet met buxushaagjes en een fontein. In de dorpskern zijn de terrasjes van de plaatselijke horeca ook in het voor- en naseizoen bezet door zowel inwoners als toeristen, waaronder veel fietsers. De doorgaande weg is in het dorp zo smal, dat er maar ruimte is voor één auto tegelijk. Het eenrichtingsverkeer wordt geregeld door een verkeerslicht. De smalle straatjes geven het dorp een pittoreske uitstraling

Comfortabele gastenkamers

Alle (rookvrije) design-kamers zijn geschikt voor twee personen en hebben een luxe boxspring van 180 x 210, een flatscreen smart TV, WiFi, een privé badkamer, een pantry met eigen koelkast, een eigen ingang en een terras. Het op een lager terras gelegen (verwarmd)mild zoutwaterzwembad biedt in de zomer de nodige verkoeling. Op het terrein is ook een petanquebaan.
Gasten kunnen ook eenmaal per week genieten van een door Kees en Elma verzorgde Table d’Hôtes. De locatie is vanwege de steile helling waarop het huis is gebouwd, niet geschikt voor kinderen onder de 18 jaar. Afgesloten privé parking voor auto’s en motoren en garage voor fietsen. Huisdieren zijn niet toegestaan.

De kamers Chambre d’Olive, Chambre de Noix, Chambre de Chêne en Chambre de Wengé zijn volledig vernieuwd in 2015 en zijn voorzien van airco.

Luxe B&B Zuid Frankrijk