Luxe Bed and Breakfast Zuid Frankrijk


Luxe Bed and Breakfast Zuid Frankrijk

Zoekt u een comfortabele, rustige, luxe Bed and Breakfast Zuid Frankrijk? Terre de Lumière in Entrecasteaux is een recent vernieuwde B&B met 4 luxe gastenkamers.

Terre de Lumière is een Provençaals huis met een moderne eigentijdse inrichting. Het is gebouwd op een olijfgaard en heeft een schitterend 180 graden uitzicht. Voorzien van alle luxe is het hier goed toeven!

Ook is onze B&B de perfecte uitvalsbasis om de Provence te ontdekken.

In de directe omgeving van het dorp bevinden zich verschillende wijn chateaux. Vanaf ons terrein is er een wijds uitzicht op het “Chateau Du Grand Jas” en de wijnvelden daaromheen. Hun wijnen zijn van grote klasse.

Verder ligt er aan de route d’ Entrecasteaux het “Domaine de Camparnaud”, 20 hectaren groot, het is eigendom van Nederlanders. Op het chateau worden wijncursussen gegeven en de wijnen die zij produceren zijn te vinden in vele kwaliteitsrestaurants in de omgeving, maar ook in de schappen van de Nederlandse supermarkten.

Binnen een straal van enkele kilometers zijn verschillende dorpjes aan te treffen, die allemaal hun eigen bezienswaardigheden hebben.

Bijvoorbeeld Cotignac, een kunstenaarsdorp met een dorpsplein dat is omzoomd door statige oude platanen. Aan het plein bevinden zich diverse restaurants in verschillende prijsklassen. Zo ook Salernes, bekend om zijn Provençaalse tegelwerk. Elke zondag, zomer en winter is er een uitgebreide streekmarkt te bezoeken. Vlakbij Salernes ligt Villecroze, waar grotten te bezichtigen zijn en je vindt daar ook het piepkleine dorp Sillans la Cascade, waar het riviertje de Bresque zich in een imposante waterval meters naar beneden stort.
En niet te vergeten Le Thoronet, waar een Cisterciënzer abdij, die stamt uit de 12e eeuw te bezichtigen is en waar ook, net als in het kasteel van Entrecasteaux, regelmatig concerten worden gegeven.
In een iets wijdere omtrek vinden we het stadje Lorgues, bedrijvig en authentiek, met zijn lompe vestingkerk die stamt uit de 16e eeuw. Nabij Lorgues bevindt zich het beroemde restaurant “Chez Bruno”. De truffelkoning van Frankrijk zwaait hier de scepter en zijn restaurant heeft een welverdiende Michelin ster. Voor een redelijke prijs kan men genieten van gerechten die alle met truffels zijn bereid, zelfs de nagerechten!

Spectaculair is een bezoek aan Les Gorges du Verdon. Per auto, of wandelend, het blijft een ervaring. Prachtige vergezichten, grote hoogten en diepe dalen, waardoor de rivier de Verdon zich een weg baant. Het Lac de Sainte Croix, het grootste stuwmeer in de Verdon is pakweg zo’n 30 km bij ons vandaan.

In zuidelijke richting is de Cote d’Azur binnen handbereik. Via een bochtige bergroute door het Massif des Maures bereik je in 50 autominuten Saint Tropez. Onderweg passeer je de schilderachtige dorpjes La Garde Freinet en Grimaud. Echt iets voor de zondagmiddag in het voor- of najaar. In de zomer is het beter de bekende plaatsen te mijden vanwege de overmatige drukte.

Verder zijn aan de Côte d’Azur, de steden Nice, Antibes en Cannes goed te bereiken, evenals Marseille en Toulon. Vanuit de kust is het mogelijk de eilanden Ile de Por-querolles, Port Cros en Ile de Levant aan te doen. De Camarque is in een ruim uur te bereiken. In onze beleving mag een bezoek aan Aix en Provence, het “Parijs van het Zuiden”, niet gemist worden.

Luxe Bed and Breakfast Zuid Frankrijk