Motorrijden in de Provence

30-08-2016 Kees Verhouden op zijn motor

Motorrijden in de Provence…

Motorrijden in de Provence is een grote hobby van Kees. Hij heeft een aantal hele mooie routes uitgezet in de omgeving van Entrecasteaux. Als u met de motor komt, dan gaat hij graag met u toeren en laat alle mooie plekken zien van de Provence! Dit is uiteraard ook mogelijk in groepsverband.

Zo is hij ook al een aantal malen naar de Gorges du Verdon gereden met gasten. De afstand van Entrecasteaux naar Castellane is ongeveer 75 kilometer.

De Gorges du Verdon of de Grand Canyon du Verdon is een kloof op de grens van de departementen Var en Alpes-de-Haute-Provence in de Provence. Het is de mooiste en grootste kloof in Europa, uitgesleten door de rivier de Verdon over een lengte van 25 km. De kloof bevindt zich in het regionaal natuurpark Verdon, 180.000 hectare groot.

De rotswanden van de Gorges du Verdon zijn tot wel 700 m hoog en zeer imposant. Dit natuurverschijnsel trekt veel toeristen naar de Provence. Het ligt tussen Castellane en Moustiers-Sainte-Marie, beroemd om het aardewerk dat gekenmerkt wordt door zijn glazuurdecoratie.

Gorges du Verdon

De kloof eindigt in het stuwmeer van Sainte-Croix-du-Verdon, het Lac de Sainte-Croix. Met de aanleg van dit meer werd in 1973 begonnen, in 1975 werd het gevuld. Het meer is 14 km lang en 2 km breed. Het dorp Salles-sur-Verdon verdween door de aanleg van dit meer en werd op de oostelijke oever weer opgebouwd. Het meer van Sainte-Croix is de poort naar de Gorges du Verdon.

Lac de Saint-Croix

Er zijn diverse roofvogels uitgezet, met name de vale gier. Ze vliegen boven de kloof en zijn vanaf diverse uitzicht-punten goed zichtbaar. De gieren waren hier uitgestorven, maar nestelen nu weer op de steile rotswanden.

Vale gier

Aan beide zijden is een autoroute te volgen met uitzichtpunten over de kloof. Ten noorden van de rivier de Verdon is dit de Route des Crêtes. Deze begint bij Moustiers-Sainte-Marie en loopt via het bergdorp La Palud-sur-Verdon (centrum van de bergsport) tot Castellane. Ten zuiden van de rivier de Verdon is dit de Corniche Sublime. Deze route begint bij het dorp Aiguines en loopt via Trigance tot Riblaquon.

 

Vorige Volgende