Entrecasteaux

26-11-2016 Groene Provence

Entrecasteaux, dorp in de Provence Verte

De Provence Verte, ofwel de groene Provence ligt tussen Saint-Maximin-la-Sainte-Baume in het westen en Entrecasteaux in het oosten en beslaat 37 gemeenten en dorpjes. Je vindt er vooral dennenbomen en groene eiken, afgewisseld met wijngaarden, olijfbomen en middeleeuwse dorpjes. Rust, is er ook, zelfs in de zomer.

Er zijn belangrijke culturele schatten te ontdekken en lekker eten in deze contreien is geen probleem. Typisch voor deze regio is “grootmoeders keuken” zonder franje. Italiaanse invloeden zijn duidelijk merkbaar in de keuken van de Provence. Hier geen deur-aan-deur winkelboulevards maar leuke kleine winkeltjes en boetiekjes.

Maar je komt in de eerste plaats naar de Provence Verte voor de natuur en de omgeving.

Entrecasteaux

Entrecasteaux

Entrecasteaux is één van de mooiste dorpjes in de regio, met een geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw. Het heeft 1000 inwoners en in de zomer zelfs een verdubbeling.
Château d’Entrecasteaux is het mooiste kasteel van de Var. De oorsprong van dit burchtkasteel ligt in de 11e eeuw, maar het is in zijn huidige vorm te bezichtigen dankzij de restauratie die de hertog van Grignan in de 17e eeuw liet uitvoeren. Architect Le Notre, die de tuinen voor Versailles ontwierp, tekende de tuinplannen voor de minituin van het kasteel. Na de hertog van Grignan werd het kasteel nog bewoond door de admiraal van Entrecasteaux, die in dienst was van de zonnekoning Lodewijk XVI. Later door de markies van Entrecasteaux. Het kasteel is nu privé bezit, maar er worden nog steeds rondleidingen gegeven. Elk jaar worden er in het kasteel concerten voor kamermuziek georganiseerd.

Provence Verte

Restaurants

Binnen 15 minuten lopen vanaf Terre de Lumière staat u in het centrum van Entrecasteaux waar goede restaurants en gezellige terrassen te vinden zijn.
Bijvoorbeeld:
Le Bistrot Gourmand, Entrecasteaux
Heerlijk en gezellig eten bij de gezellige gastvrouw Françoise en meesterkok Sylvain! Fijne Italiaanse keuken met een prima prijs-kwaliteitsverhouding.
La Castellane, Entrecasteaux
Speciale pizza’s waarmee de eigenaar Vladan recent een prijs heeft gewonnen. Eten met zicht op het mooie kasteel van Entrecasteaux.
Le Tempo
In een hele leuke entourage vertoeven met een pizza of een Frans of Italiaans gerecht.
Bar Central
Voor een heerlijk glas wijn en veel speciaalbieren bent u hier op het juiste adres. Het terras heeft uitzicht op het kasteel.

Sportief bezig zijn

Mountainbiken en kanoën kan ook in Entrecasteaux. Deze omgeving is ideaal voor mountainbikers van alle niveaus en leeftijden. Vanuit Entrecasteaux worden door New Evasion kano- en kajaktochten georganiseerd. Zo beleef je de prachtige natuur vanaf het water.
Wandelen door de wijngaarden en olijfgaarden kan ook. Wij hebben een hele mooie tocht uitgezet. Vraag er gerust naar als u bij ons komt logeren.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorige Volgende