Top 10 kastelen en monumenten Provence Verte

20-04-2018 Chateau Entrecasteaux

Kastelen en Monumenten in de Provence Verte

De Provence Verte heeft vele kastelen en monumenten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken! Ze liggen ook nog eens redelijk bij elkaar en de buurt, dus een dagje cultuur mag niet ontbreken op het TODO lijstje.

Kasteel van Entrecasteaux

Kasteel uit de elfde en zeventiende eeuw, met haar Franse tuinen, geïnspireerd op de tekeningen van Le Nôtre. Dit is een privaat kasteel, bewoond en bemeubeld, met schilderijen, wandtapijten en documenten uit deze tijden.

Kasteel van Vins sur Caramy

Privaat kasteel uit de Renaissancetijd met haar ere-binnenkoer met dubbele loggia’s en een jachtzaal.

Kasteel van Ponteves

Gelegen op een rots, bestaat dit kasteel uit 3 logeervertrekken, geflankeerd door 4 torens, bestaande uit 50 vertrekken, waaronder 14 slaapkamers, 4 kelders, 1 kapel en 1 grote hall.

Kasteel van Valbelles

Vandaag resten er enkel nog de vestingmuren van het kasteel van Tourves uit de 18e eeuw. Men ontdekt er op een pad rond de site nog oude stallingen, net zoals het kasteel in neo-klassieke stijl, een kleine piramide, trappen, enz.

Kasteel van St.Marin de Pallieres

Een vierkant vorm, met een toren op elke hoek, herbergt dit primitieve kasteel nog mooie origininele gewelfde zalen en een monumentale keuken. Op de eerste verdieping, zijn de vertrekken omgebouwd naar 18e eeuwse normen.

Basiliek van Saint Maximin

Derde christelijke tombe, waar de overblijfselen van Marie-Madeleine in haar crypte zijn opgebaard. Dit is het grootste gothische gebouw in Zuid-Frankrijk. Het nabij gelegen Koninklijke Klooster is sedert 2002 een karakteristiek hotel.

De grot van Saint Marie-Madeleine

Het heiligdom is een grot, die men bereikt via een trap van 150 treden. In de grot kunnen 1000 personen binnen. Op Pinkstermaandag heeft hier een grote bedevaart plaats, met mensen uit de hele Provence. Om de grot te bereiken, is de weg der Koningen opnieuw hersteld.

Abbaye de La Celle

Romaanse abdij, gesticht in de 11e eeuw. Geklasseerd historisch monument sedert 1886.

Kasteel en oud stadscentrum van Carces

Het kasteel, daterend uit de 16e eeuw, ontving in 1660 Lodewijk de Veertiende en zijn hof. Het kasteel werd vernietigd na de tweede Wereldoorlog. Het enige overblijfsel op dit moment is het skelet van twee gebouwen van 3 verdiepingen, die zich bevinden rond het gewelf van een achthoekige trap.

Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van Gratie

Heiligdom, opgetrokken in 1519, na de verschijning van de Maagd Maria onder bescherming van Onze Lieve Vrouw van Gratie. In 1660 kwamen koning Lodewijk de Veertiende en zijn moeder, Anna van Oostenrijk, de Maagd bedanken voor de wonderbaarlijke geboorte van de koning.

 

Top 10 kastelen en monumenten Provence Verte

Bron: www.provenceverte.nl

 

Vorige Volgende