Villecroze

25-08-2017 Villecroze Village

Villecroze is een mooi dorp, echt het bezoeken waard. Sluit een verrassend bezoek aan het park met de grottes troglodytes af met een wijnproeverij bij de boer. Want dat moet je hier zeker doen.

De grotten van Villecroze

Aan de rand van het dorp ligt een paradijselijk tuinpark met olijf- en palmbomen, magnolia, ceders, kleurrijke bloembedden en geurige kruidentuinen. En een verfrissende waterval van 30 meter hoog. De indrukwekkende grotten in dit park zijn eeuwenlang bewoond geweest door vogelvrijen en kluizenaars. Een heerlijke plek om op een warme zomerdag verkoeling te zoeken met een picknick bij het kabbelende beekje.

Villecroze

GUM

Door de poort van het oude dorpscentrum wandel je recht op dit winkeltje af. Guillaume’s trendy boetiek nodigt uit om even de tijd te nemen voor het passen van eigentijdse juwelen en sieraden. Elk seizoen ontwerpt hij een nieuwe collectie en experimenteert met nieuwe kleuren, vormen en materialen.

Villecroze

Château de Majoulière

Dit is de waargemaakte droom van het Vlaamse stel Stefan en Beatrice. In 2007 kochten ze dit wijndomein van 12 ha. en begonnen met chrrugische precisie aan het herstel van de oude wijnranken. Handmatige pluk, ecologische grondbewerking en kwaliteitsrijping in eiken vaten boekten resultaat: uitstekende krachtige en harmonieuze cuvées en een zuivere roséwijn. Voor de rode wijn worden de cépages Grenache, Syrah en Cabernet Sauvignon gebruikt. Voor de rosé gebruikt men Cinsault, Grenache en Syrah. De rode wijn is krachtig, gestructureerd en harmonieus, terwijl de rosé soepel en fruitig is. In 2009 werd Sauvignon Blanc en Vermentino (Rolle) aangeplant.

Château Thuerry

De oprijlaan naar dit prestigieuze wijndomein kronkelt kilometers door het bos tot een betoverende groene vallei. De oude gepatineerde bastide contrasteert met een supermoderne half ingegraven wijnkelder die uniek is in Europa. Dit is een meer dan geslaagde architectonische opzet die in perfecte harmonie is met de omliggende wijngaarden. Hun rode pays L’Exeption is prijzig maar excellent. Château Thuerry is ook de officiele wijnmaker van de rosé Marie-Antoinette, die geperst wordt uit wijnranken van het park van Versailles bij Parijs.

Bewaren

Vorige Volgende