Activiteiten


Entrecasteaux

Entrecasteaux

Deze “village sur la Bresque” telt iets meer dan 1000 inwoners.

Entrecasteaux, gelegen in de Groene Provence, heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw. In de pittoreske dorpskern zijn op korte loopafstand een aantal gezellige terrasjes en 5 goede restaurants te vinden. In en om het dorp kunt u ook sportief bezig zijn, zoals wandelen, fietsen, paardrijden, tennissen, motorrijden en kanoën.

Château d'Entrecasteaux

Château d’Entrecasteaux

Dit is het mooiste kasteel in de Var met oorsprong uit de 11e eeuw.

In de 17e eeuw liet de hertog van Grignan het burchtkasteel volledig restaureren. Architect le Notre die de tuinen van Versailles ontwierp, tekende de tuinplannen.
Inmiddels is het kasteel privé bezit, er worden rondleidingen en concerten gegeven. In de zomer is er een kamermuziekfestival, dat in de wijde omgeving bekendheid geniet.

Cotignac, B&B Terre de Lumiere Entrecasteaux

Cotignac

Op 5 km van Entrecasteaux ligt het gezellige kunstenaarsdorp Cotignac, aan de voet van een immense rots.

Op het plein bevinden zich veel restaurants en terrassen in diverse prijsklassen.
Heerlijk om vanuit Terre de Lumière op de fiets naar Cotignac te gaan voor een lange lunch onder de platanen.

Tourtour in de Provence

Tourtour

De ligging van Tourtour is echt fantastisch. Het dorp ligt ruim zeshonderd meter hoog, waardoor het een prachtig uitzicht heeft op bijna de gehele Provence.

Bij mooi weer zie je in het zuiden de bergen van Frejus en in het noordwesten is de Mont Ventoux te zien. Maar niet alleen het uitzicht is betoverend. De gezellige straatjes, de sfeervolle pleintjes en de Romaanse huizen en gebouwen zijn ook geweldig.

Sillans la Cascade

Sillans la Cascade

Op 15 km van Entrecasteaux vindt u Sillans la Cascade. Met zijn rivier, de prachtige schaduw, de waterval en prairies heeft dit dorp veel te bieden aan de bezoeker.

Een korte wandeling  door de bossen van de eeuwenoude platanen leidt naar de plek waar riviertje la Bresque zich in een imposante waterval 44 meter naar beneden stort. Een heerlijke plek voor verfrissing in een paradijselijke omgeving, deze Blue Lagoon van de Provence.

de grotten van Villecroze

Villecroze

Veelzijdig dorpje, op 15 km van Entrecasteaux, bekend om zijn grotten.

Aan de rand van Villecroze ligt het tuinpark met olijf- en palmbomen, magnolia, ceders, kleurrijke bloembedden, geurige kruidentuinen, een waterval en grotten. Deze zijn eeuwenlang bewoond geweest door vogelvrijen en kluizenaars.
Verder vindt u in het dorp enkele boetiekjes en winkels. Ook zijn er twee schitterende wijnkastelen, Château de Majoulière en Château Thuerry die zeer de moeite waard zijn.

Le Thoronet

Le Thoronet

Een bezoek aan de cisterciënzer abdij van Thoronet, de oudste van de Provence, is een absolute must. De afstand naar Le Thoronet is 15 km.

L’Abbaye du Thoronet ligt zo’n 5 km buiten het dorpje en is in 1146 gebouwd door monniken. De weg naar dit Romaanse juweeltje voert je langs mooie wijn- en olijfvelden. De magie en historie van deze plek zijn duidelijk voelbaar.

Lorgues

Lorgues

In de iets wijdere omtrek, 20 km vanaf Entrecasteaux, ligt Lorgues. De laatste jaren hebben vele buitenlanders de weg gevonden naar dit aangename prentbriefkaart dorpje ten zuidwesten van Draguignan.

Opvallende bezienswaardigheden zijn de kerk Saint Martin uit de 17e eeuw. De markt op dinsdag is in de weidse omgeving bekend en goed bezocht. Nabij Lorgues bevindt zich het beroemde restaurant Chez Bruno. De truffelkoning van Frankrijk zwaait hier de scepter.

Gorges du Verdon

Dit uitgestrekte natuurgebied ligt in het hoogste deel van de Var, op de grens met de Alpes-de-Haute-Provence.

De  groenblauwe Lac de Sainte-Croix en de Gorges du Verdon, de grootste canyon van Europa, liggen op 35 reisminuten van Entrecasteaux. Per auto, motor of wandelend, het blijft een spectaculaire ervaring. Prachtige vergezichten, grote hoogten en diepe dalen, waardoor de rivier de Verdon zich een weg baant. Wie van raften houdt moet zeker de Verdon op.

Cote d Azur

Côte d’Azur

In zuidelijke richting ligt de Côte d’Azur binnen handbereik.

Via een bergroute door het Massif des Maures is Saint Tropez binnen 50 autominuten te bereiken. Onderweg passeert u de schilderachtige dorpjes La Garde-Freinet en Grimaud. Ook kunt u met de auto naar Sainte-Maxime rijden en daar het veerbootje naar Saint Tropez nemen. De steden Nice, Antibes en Cannes zijn goed bereikbaar, evenals Toulon en Marseille. Vanuit de kust kan het natuurpark Camargue, de eilanden Île de Porquerolles, Port Cros en Île de Levant bezocht worden.

Aix-en-Provence

Aix-en-Provence

In onze beleving mag een bezoek aan Aix-en-Provence het “Parijs van het Zuiden” niet gemist worden. U kunt Aix binnen 50 autominuten bereiken vanuit Entrecasteaux.

In het heldere licht van het bevoorrechte klimaat, is Aix een stad vol elegantie die al wandelend door levendige straten en over drukke pleinen ontdekt kan worden.
Geschiedenis is hier het alledaagse toneel. Het heeft een rijk cultureel erfgoed en een architectonische schoonheid.

Monaco

Monaco

Het Vorstendom Monaco is een dwergstaat aan de Middellandse Zee, die verder aan de landzijde geheel omsloten wordt door Frankrijk.

Monaco heeft een oppervlakte van 2,02 km² en is na Vaticaanstad het kleinste land ter wereld. Het telt 38.000 inwoners waardoor het de dichtstbevolkte onafhankelijke staat ter wereld is. Een must-see en zeer goed bereikbaar vanaf Terre de Lumière.