Blog


Koffie op terras Frankrijk

10 manieren om koffie te bestellen in Frankrijk… Een ‘café au lait’, die drinken de Fransen alleen thuis en wie kortweg om een ca..

Lees verder
Lyon stad aan de Rhône

Tips en bezienswaardigheden in Lyon Op weg naar B&B Terre de Lumière passeer je de stad Lyon. De stad is met zijn 520.000 inwoners éé..

Lees verder
Moustiers Sainte-Marie

Moustiers-Sainte-Marie, parel van de Verdon De lavendelgeur die je overal tegemoetkomt, pittoreske pleintjes en steegjes, terrasjes onder pl..

Lees verder

Lavendel

20-04-2023
Lavendel in de Provence

Lavendel en de Provence De heerlijk zachte geur van lavendel doet je meteen denken aan de Provence en haar zonnige landschap. Vroeger in het..

Lees verder
Franse kazen

Het perfecte kaasplankje Handig: zo stel je een typisch Frans kaasplankje samen. Welke kazen? Hoe serveren? 7 tips! 1. Kies 4 of 5 kazen. ..

Lees verder
Boucherie Charcuterie

6x eng spul bij de Franse slager Sommige mensen zijn dol op niertjes of lever. Wie van orgaanvlees houdt zit in Frankrijk goed. Maar alle mi..

Lees verder
Verwarrende Franse uitdrukkingen

7 Franse woorden met een handleiding Deze bekende Franse woorden zetten ons soms op het verkeerde been, omdat ze anders gebruikt worden dan..

Lees verder

Zuppa di Olive

13-12-2021
groene olijf

Zuppa di Olive Het terrein waarop Terre de Lumière gebouwd is, was vroeger een olijfgaard. In de jaren vijftig zijn in de hele Provence vee..

Lees verder
Soupe au Pistou

De 10 meest bekende Provençaalse gerechten De Provence staat bekend om zijn goede keuken met invloeden uit Italie en Spanje. Onze Office du..

Lees verder
Le Gendarme de Saint-Tropez

10 oergeestige Franse uitspraken Ze zijn gevat, impertinent en grappig en je hebt ze vast niet geleerd tijdens de Franse les op school. Pare..

Lees verder

Franse scholen

20-12-2018
Ecole Primaire

15 dingen die anders zijn op Franse scholen Naast het compleet andere onderwijssysteem, zijn er ook een paar kleinere, meer dagelijkse versc..

Lees verder

Fruits de mer

20-10-2018
Fruits de Mer

Fruits de mer van A tot Z Geluk is een grote schaal zeevruchten aan de Côte. Met meer oesters, langoustines, bulots en palourdes dan je op ..

Lees verder
Carces

Relaxen in middeleeuws Carcès. Carcès is een klein dorp midden in de Var, dicht bij Entrecasteaux. Heel veel toeristen komen er niet en da..

Lees verder
Chateau Entrecasteaux

Kastelen en Monumenten in de Provence Verte De Provence Verte heeft vele kastelen en monumenten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeke..

Lees verder

Hyeres

20-02-2018
Hyeres

Hyères, palmbomen en stranden Hyères en omgeving zijn wellicht minder bekend, maar daarom niet minder bemind. De variatie in het landschap..

Lees verder
bitterballen

Dingen die Fransen grappig vinden aan Nederlanders Nog een fronsende wenkbrauw of een verbaasde blik kunnen scheppen deze zomer? Want voor o..

Lees verder

Abbaye du Thoronet

30-10-2017
abbaye du thoronet

Een bezoek aan de cisterciënzer Abbaye du Thoronet, de oudste in de provence, is een absolute must. De abdij ligt zo’n 5 km buiten h..

Lees verder

Villecroze

25-08-2017
Villecroze Village

Villecroze is een mooi dorp, echt het bezoeken waard. Sluit een verrassend bezoek aan het park met de grottes troglodytes af met een wijnpro..

Lees verder

Marseille

30-07-2017
Notre Dame de la Garde Marseille

Marseille: Vieux-Port, Pastis & Bouillabaisse Met bijna 900.000 inwoners is Marseille na Parijs de grootste stad van Frankrijk. Het is n..

Lees verder
wijnen uit de provence

Provence; een ontdekkingsreis langs de wijnen De Provence, beroemd om zijn betoverende lichtspel, is een land van traditie. De geschiedenis ..

Lees verder
Valence

Op weg naar je vakantiebestemming naar het zuiden van Frankrijk rijd je er rakelings aan voorbij, Valence, Montélimar en Orange. De hoogste..

Lees verder

Spektakel in Cannes

30-04-2017
Cannes

De gewoonlijk zo mooie doch rustige stad Cannes verandert jaarlijks in mei in een bruisende glamourstad, als het voor even het middelpunt va..

Lees verder

De keuken van Nice

30-03-2017
Nice

De keuken van Nice is gevarieerd, smaakvol en sprankelend, net als de stad zelf. Flaneer over de chique boulevards of schuim de nauwe straat..

Lees verder
Eenden in het lavendelveld

Een paar weken geleden werden wij benaderd door medewerkers van “Office de Tourisme Provence Verte” met de vraag of ze een interview moc..

Lees verder

Aix-en-Provence

23-12-2016
fontein in Aix

Aix-en-Provence, meer dan alleen rosé De elegante stad Aix-en-Provence wordt door de Fransen kortweg Aix genoemd. Aix staat geklasseerd als..

Lees verder

Entrecasteaux

26-11-2016
Groene Provence

Entrecasteaux, dorp in de Provence Verte De Provence Verte, ofwel de groene Provence ligt tussen Saint-Maximin-la-Sainte-Baume in het westen..

Lees verder
Kees Verhouden op zijn motor

Motorrijden in de Provence… Motorrijden in de Provence is een grote hobby van Kees. Hij heeft een aantal hele mooie routes uitgezet in..

Lees verder
Grand Jas Entrecasteaux, wijn chateau

Wijn uit de Côtes de Provence Met de zomer op komst wordt het de hoogste tijd om weer eens een heerlijk flesje rosé met het label Côtes d..

Lees verder

Cotignac, de parel van de Provence Verte Op 5 kilometer van Entrecasteaux ligt het mooie en gezellige kunstenaarsdorp Cotignac. Deze parel v..

Lees verder

Franse les…

03-01-2016

Franse les… We hebben genoten in Entrecasteaux en ook wij hebben avonturen beleeft met vork, mes en kurkentrekker. Franse les is voor ..

Lees verder

Een goed jaar in de Provence… Het leven op het Franse platteland is ons in ons eerste jaar B&B Terre de Lumière zeer goed bevalle..

Lees verder

Een half jaar in de Provence “De Provence is een van de meest geliefde gebieden in Frankrijk. Het landschap is er idyllisch, de temperatuu..

Lees verder