Hyeres

20-02-2018 Hyeres

Hyères, palmbomen en stranden

Hyères en omgeving zijn wellicht minder bekend, maar daarom niet minder bemind. De variatie in het landschap is hier groot. Van de palmbomen en de middeleeuwse stadskern tot de witte stranden van het schiereiland Giens. Van de azuurblauwe wateren voor de kusteilanden tot wijngaarden die uitmonden in de Middellandse zee. Een streek die haar produits du terroir goed beheerst en bovendien haar traditie eert, bijvoorbeeld met het Corso Fleuri (bloemenoptocht) in de Bormes-les-Mimosas.

Het zwaartepunt van de Côte d’Azur ligt vandaag de dag rond de steden Cannes, Nice en Saint-Tropez. Toch blijft Hyères met haar gouden eilanden een unieke plek, als meest zuidelijk gelegen deel van de Provence. De stad en de omliggende streek hebben veel te beiden. In de middeleeuwse stadskern kun je heerlijk slenteren door de smalle stegen en parken en uitrusten in de schaduw van de talrijke palmbomen (Hyères is de grootste palmbomenproducent van Europa).

Hyères

De “Caraïbische” zandstranden van Hyères plage zijn betoverend. Evenals de stranden van Giens, een schiereiland van twee landlengtes met lagunes waar tot 1995 zout werd gewonnen. De veerboot brengt je naar Îles d’Or, Îles de Porquerolles, Îles de Port Cross en Îles du Levant. Als je wil ontsnappen aan de drukte aan de kust, dan biedt het met kurkeiken en kastanjebomen overladen Massif des Maures je een mooi alternatief.

Bezienswaardigheden

Hyères heeft een rijk verleden met een (Griekse) oorsprong in de 4e eeuw voor onze jaartelling.

Villa de Noailles
De avant-gardistische architect Robert Mallet-Stevens kreeg in 1924 de opdracht van de burggraaf Charles de Noailles de opdracht om een originele villa te bouwen. Het werd een kubistische villa met 40 moderne kamers en een kubistische tuin. De villa huisvestte heel wat avant-gardistische kunstenaars en andere personen zoals Dalí, Buñuel en Cocteau. Na een jarenlange verwaarlozing heeft de stad Hyères de villa gerestaureerd en er een kunstcentrum in gevestigd.

Site Archéologique d’Olbia
Deze archeologische site is toegankelijk voor publiek en is de enige plek in Frankrijk die de restanten en geschiedenis blootlegt van een Griekse stad. Bij een bezoek is de verhelderende toelicht van een archeoloog aan te bevelen. Reserveer dus tijdig je plek.

Hyeres

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorige Volgende