Over ons


Over ons

Wie kent dat niet?
Dat gevoel als je in Frankrijk op vakantie bent…
“Hier wil ik ook wonen!”
Iedere jaar weer bij makelaars door de etalage turen en de bekende boekjes meenemen.
Eenmaal thuis ebt het gevoel weg door de waan van de dag…

Bij ons was het niet anders. Echter het starten van een B&B in Zuid Frankrijk ging toch steeds meer kriebelen.
Dus op naar de Second Home Beurs in Utrecht!
We hadden wel twee voorwaarden: het huis moest in de Provence staan en er moest dus een B&B van te maken zijn…
In de Provence hebben we ons hart verloren in de 10 jaar dat we B&B’s hebben bezocht in Frankrijk, Italië en Spanje. Met het heerlijke klimaat, ongedwongen levensstijl, jeugdige dynamiek en Franse elegantie is dit voor ons echt het toonbeeld van het goede leven.

Vier weken na de beurs zijn we afgereisd naar de Vaucluse/Var. Op dag 4 hadden we onze keuze al gemaakt…
Terre de Lumière is gebouwd op een oude olijfgaard, bestaande uit restanques die in tact zijn gebleven. Doordat de stijl modern is met een “Provençaals sausje” is het volledig in harmonie met de omgeving. Met een uitzicht “à couper le souffle”, ligt de Provence aan je voeten. Met de ruimtelijke moderne woonkamer, de ruime gastenkamers en de perfecte bouwkwaliteit was dit precies wat we zochten! En dan ook nog op loopafstand van het centrum van Entrecasteaux met de bakker, slager, groenteman, terrassen en goede restaurants!
We dachten voor het zoeken van een huis zo’n vijf jaar uit te trekken…

Wat doen we nog meer?

Op dit moment hebben we naast B&B Terre de Lumière een meubelzaak, Kees Verhouden Meubelen in het Brabantse Oirschot. Een meubelshowroom, een meubelmakerij en een spuiterij. Kees zwaait hier de scepter en we maken meubels op maat en naast ons eigen label CASE zijn we ook dealer van een aantal mooie merken. Elma heeft ook een functie in de meubelzaak en is daarnaast ruim 30 jaar werkzaam geweest als consultant en accountmanager bij Schoolmaster voor het product Magister en haar voorgangers.

Na 7 seizoenen…

Met heel veel plezier hebben we 5 seizoenen (en 2 seizoenen gesloten, wegens Corona) onze B&B Terre de Lumière gerund. We hebben ontzettend leuke mensen leren kennen, goede gesprekken gevoerd, veel gelachen en er echt van genoten.
Het runnen van de B&B en de drukke werkzaamheden in onze meubelzaak in Oirschot zijn toch wel moeilijk te combineren. In Oirschot zijn we in de wintermaanden 6 dagen per week in de weer en in Entrecasteaux in de zomer 7 dagen per week. We hebben heel goed overwogen of we dit wilden blijven doen en wat een volgende stap zou kunnen zijn.
We hebben ervoor gekozen om met de B&B te stoppen. Aangezien het huis veel te groot is voor 2 personen hebben we ook besloten om Terre de Lumière te koop te zetten.

Terre de Lumière krijgt een nieuwe eigenaar!

Inmiddels is Terre de Lumière verkocht en de nieuwe eigenaren starten in het voorjaar van 2023 met de activiteiten. We wensen hen veel succes en heel veel plezier met het mooie huis, de schitterende plek en het uitbaten van de Bed and Breakfast! Nu alvast de eerste foto en binnenkort zullen Ann en Dirk zich introduceren…

Wij danken al onze gasten voor de gezellige en mooie tijd die we samen hebben gehad!

Kees en Elma Verhouden

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren