Over ons


Over ons

Wie kent dat niet?
Dat gevoel als je in Frankrijk op vakantie bent…
“Hier wil ik ook wonen!”
Iedere jaar weer bij makelaars door de etalage turen en de bekende boekjes meenemen.
Eenmaal thuis ebt het gevoel weg door de waan van de dag…

Bij ons was het niet anders. Echter het starten van een B&B in Zuid Frankrijk ging toch steeds meer kriebelen.
Dus op naar de Second Home Beurs in Utrecht!
We hadden wel twee voorwaarden: het huis moest in de Provence staan en er moest dus een B&B van te maken zijn…
In de Provence hebben we ons hart verloren in de 10 jaar dat we B&B’s hebben bezocht in Frankrijk, Italië en Spanje. Met het heerlijke klimaat, ongedwongen levensstijl, jeugdige dynamiek en Franse elegantie is dit voor ons echt het toonbeeld van het goede leven.

Vier weken na de beurs zijn we afgereisd naar de Vaucluse/Var. Op dag 4 hadden we onze keuze al gemaakt…
Terre de Lumière is gebouwd op een oude olijfgaard, bestaande uit restanques die in tact zijn gebleven. Doordat de stijl modern is met een “Provençaals sausje” is het volledig in harmonie met de omgeving. Met een uitzicht “à couper le souffle”, ligt de Provence aan je voeten. Het huis is gebouwd voor de activiteit B&B. Met de ruimtelijke moderne woonkamer, de ruime gastenkamers en de perfecte bouwkwaliteit was dit precies wat we zochten! En dan ook nog op loopafstand van het centrum van Entrecasteaux met de bakker, slager, groenteman, terrassen en goede restaurants!
We dachten voor het zoeken van een huis zo’n vijf jaar uit te trekken…

 

Wat doen we nog meer?

Op dit moment hebben we naast B&B Terre de Lumière een meubelzaak, Kees Verhouden Meubelen in het Brabantse Oirschot. Een meubelshowroom, een meubelmakerij en een spuiterij. Kees zwaait hier de scepter en we maken meubels op maat en naast ons eigen label CASE zijn we ook dealer van een aantal mooie merken. Elma heeft ook een functie in de meubelzaak en is daarnaast ruim 30 jaar werkzaam geweest als consultant en accountmanager bij Schoolmaster voor het product Magister en haar voorgangers. De activiteiten in Oirschot en Frankrijk zijn prima te combineren, de drukte in Frankrijk is in de zomer en in Nederland in de winter.

B&B Terre de Lumière

Om goed voorbereid te kunnen starten hebben we de horeca diploma’s  Sociale Hygiëne, het Wijnbrevet (SVH3/SDEN3) de certificaten Hygiënecode HACCP en Allergenendeclaratie behaald. In december 2020 heeft Elma haar Vinologen/SVH4 diploma behaald.

Onze ervaringen hebben we verwoord in een blog bestaande uit 3 delen genaamd: een half jaar in de Provence, een goed jaar in de Provence en Franse les.

Kees en Elma Verhouden

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren