Een ontdekkingsreis langs de wijnen van de Provence

30-06-2017 wijnen uit de provence

Provence; een ontdekkingsreis langs de wijnen

De Provence, beroemd om zijn betoverende lichtspel, is een land van traditie. De geschiedenis van dit gebied, waar meerdere volken leefden, is afwisselend en indrukwekkend en doordrongen van trots en passie. De Provence is ook een land van gastvrijheid, met zijn bevlogen en hartelijke bewoners. Hier geniet u zowel van het goede leven als van de talrijke bezienswaardigheden en kunst. Vooral is de Provence het land van de wijnbouw, die hier ook tot kunst verheven is. Het bijzondere terroir en het klimaat staan garant voor mooie witte en rode wijnen en natuurlijk voor de heerlijke rosé, licht van kleur en met een aromatische afdronk. De Provençaalse rosé is een van de oudste wijnen ter wereld en is vanwege zijn verleidelijke bouquet erg geliefd.

Vins provence

Ontdek deze prachtige streek met een route langs bijzondere wijnhuizen!

Van Nice tot de Camarque liggen meer dan 430 wijnhuizen en coöperaties die zich samen sterk maken voor de Vins de Provence. Zij openen hun deuren om hun passie en vakkennis te delen. Op de tweetalige website www.routedesvinsdeprovence.com, een online gids, vind je informatie over het laatste nieuws in de regio, zoek en ontdek je de wijndomeinen of wijntours en stel je je eigen wijnroute samen. Alle wijndomeinen en -coöperaties worden stuk voor stuk gepresenteerd. Oenotoeristische evenementen in de regio worden uitgelicht en je vindt er suggesties voor themaroutes. Dit varieert van een bioroute, vrouwelijke wijnmakers, bijzondere en ongewone wijnhuizen, enzovoorts. De Wijnroute van de Provence is ook een wegwijzer om gemakkelijk de domeinen en coöperaties te vinden die geopend zijn voor hun bezoekers. Het uithangbord garandeert de kwaliteit en het vakmanschap van de wijnhuizen die bij het netwerk aangesloten zijn.

routedesvins

Ontdek dus het rijke aanbod van wijntoerisme in de Provence met tips, ideeën en praktische informatie. Alle informatie op www.routedesvinsdeprovence is nu ook te raadplegen op de smartphone. Zie ook het artikel wijnhuizen op de pagina links.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorige Volgende